NYT! Prosessin UKK (FAQ)

Ei mitään. Sinun ei tarvitse lukea NYT! Kirjasta, eikä mitään muutakaan Seurakunnan Luontaisen Kehityksen kirjaa. Kaiken mitä sinun tarvitsee tietää päästäksesi mukaan, löytyy NYT! Nettisivulta. Ainut netin asiakirja, joka sinun tulisi lukea, on treenin opetussuunnitelma, joka on 2-3 sivua ja se valmistaa sinut jokaiseen neljään tapaamiseen. Samaan aikaan niille, jotka arvostavat tarkempia taustatietoja (joka löytyy täältä tai muista SLK kirjoista), löytyy tämä informaatio useammalla kielellä.
Jos tiedät jo alussa, että et halua tai kykene sitoutumaan neljään tapaamiseen vastaanottamista ja jakamista, sinun ei tulisi lähteä mukaan prosessiin. Jos treenin aikana tulee vastaan syitä lopettaa, olet tietysti vapaa sen tekemään milloin vain. Huomioi kuitenkin, että et ole ottanut vastuuta vain itsestäsi vaan myös muista ihmisistä, jotka ovat kanssasi aloittaneet treenin. Jos päätät jäädä pois, tutki kumppaniesi, jotka aloittivat kanssasi vastaanottamisen, mahdollisuudet laajentaa heidän treeniryhmäänsä niin, että he ottavat huolehtiakseen sinun vastuullasi olleet ihmiset.
Ehdottomasti. NCD International soveltaa korkeinta mahdollista standardia tietojen luottamuksellisessa käsittelyssä. Testituloksesi, yms. jaetaan muille vain jos niin haluat. Erityistapaus on, kun hyväksyt toisen ihmisen kutsun vastaanottaa NYT! Treeniä sinulta, sinun Voimavaratestin tulos annetaan hänelle automaattisesti, jolla muotoillaan osa yhteistä keskusteluanne. Oletusarvona on se, että ainut muille näkyvä informaatio sinusta netissä on etunimesi osana “NYT! Puuta.” Tästä syystä sinut voivat tunnistaa osallistujaksi vain sinun läheiset, jotka itse osallistuvat prosessiin, mutta eivät muut osallistujat.
Totta kai. Yksi mahdollisuuksista on tarjota alkuperäistä treeniä ihmisille, jotka tunnet, tai (ehkäpä Skypen kautta) ihmisille, jotka haluavat liittyä prosessiin, mutta joita ei muut ole kutsuneet. Tapaamisen 4 aikana voit pohtia tapoja, joilla olla mukana prosessissa, jotka sopivat erityistarpeisiisi ja mahdollisuuksiisi. Ei kuitenkaan ole velvoitetta tehdä mitään tällaista kahdeksan sovitun tapaamisen jälkeen.
Ei, muodollista tai aktiivista sitoutumista paikallisseurakuntaan ei vaadita.
Koska prosessin aikana kommunikoitavia periaatteita voivat soveltaa sekä kristityt että ei-kristityt, kristinusko ei ole ennakkovaatimus osallistumiselle. Prosessiin mukaan tulevie ei-kristittyjen on kuitenkin hyvä huomata, että tämän ovat aloittaneet kristityt. He tulevat aistimaan tämän koko prosessin ajan. Jos he ovat tämän kanssa sinut, he ovat tervetulleita mukaan.
Itse asiassa ei ole. Tämä kriteeri on muotoiltu prosessiin mukaan haluaville kristityille. Kun puhumme ei-uskovista, kysyisin, "Haluatko parantaa elämääsi, jopa silloin, kun sen tuloksena saatat joutua muuttamaan ydinalueita arvosysteemissäsi? Oletko kiinnostunut tulemaan mukaan maailmanlaajuiseen prosessiin, joka muuttaa sinua ja myös muita?"
Kuten Seurakunnan Luontaisen Kehityksen kohdalla yleisestikin, niin NYT! Treeni ei ole sidottu tiettyyn hengelliseen perinteeseen eikä kirkkokuntaan. Koska periaatteet ovat yleisesti sovellettavissa, ne soveltuvat kaikkiin kirkkokuntiin. Ehkä on olemassa kirkkokuntia, joissa tällainen prosessi on helpompi ottaa käyttöön kuin toisissa, koska niiden toimintakulttuuri on avoimempi uusille aloitteille. Mutta yleisesti ottaen kaikki kirkkokunnat voivat ottaa NYT! Treeenin käyttöön ja kaikki osapuolet hyötyvät tästä.
NYT! asiayhteydessä johtajuus ymmärretään millä tahansa tasolla tapahtuvaksi vaikuttamiseksi toisiin ihmisiin. Jos sinä vaikutat ainakin kahteen ihmiseen, olet tervetullut osallistumaan. Sinun ei tarvitse olla seurakuntajohtaja pastorin, toiminnanjohtajan tai piispan ominaisuudessa. Mutta jos edustat näitä tehtäviä, havaitset tämän treenin erityisen hyödylliseksi.
Jotta voisit suorittaa NYT! Treenin tässä kuvatulla tavalla, sinun tulee rekisteröityä. Vain rekisteröitymisen kautta pääset käsiksi apuvälineisiin (kuten treenin opetussuunnitelma, NYT! Puu, kutsumisen käytäntö, jne.) ja vain näin voit seurata ponistelujesi vaikutuksia.
Et, et voi. Treenin toistaminen ei ole valinnainen toinen askel vaan olennainen osa treeniä. Sinä vastaanotat jakamisesi yhteydessä.
Ei, tämä ei toimi. Jokainen treenitapaaminen, jossa vastaanotetaan, ensimmäistä lukuunottamatta, perustuu edeltävään tapaamiseen, jossa jakaminen on tapahtunut. Tapaaminen arvioi kokemusta, jonka jakaessasi olet saanut jakaessasi sen, mitä olet vastaanottanut. Tästä syystä jokainen treenitapaaminen tulee toistaa ainakin kahden muun ihmisen kanssa ennen seuraavaa tapaamista. Tämän sanottuani totean, että tapaamisten raamit ja opetussuunnitelma ovat sinun saatavilla oman treenisi alusta alkaen.
Oletus on, että työskentelet ryhmän kanssa (olkoon se sitten kolme tai enemmän itsesi mukaan lukien) kun välität treeniä eteenpäin. Muodostuvan ryhmän dynamiikka lisää treenin hyödyllisyyttä ja tilivelvollisuutta. Jos kuitenkin jostain syystä näiden ihmisten treenaaminen onnistuu sinulle paremmin yksitellen, voit niin toimia. Me katsomme tämän olevan hyväksytty "suunnitelma B".
Totta kai voit. Kaksi on minimi, ei rajoite. Jos sinä koet miellyttäväksi työskennellä kuuden seitsemän hengen ryhmän kanssa, niin tee se. Tässä tapauksessa tarvitset enemmän aikaa kuin oletettu 60 minuuttia per tapaaminen. Vaihtoehtoisesti voit kutsua lisää osallistujia saamaan treeni, kun olet saattanut loppuun treenin ensimmäisen ryhmän kanssa.
Ei. NYT! Treeni ei ole SLK-valmentajan koulutusta ja siihen sitä ei pidä sotkea. SLK-valmentajien sen sijaan on hyödyllistä tulla mukaan NYT! Treeniin, jotta voi lisätä sen yhdeksi työvälineeksi omaan työkalupakkiinsa.
Ehdottomasti. Valmentamistaitoja ei vaadita prosessissa. On totta, että kokeneet valmentajat, - tai pienryhmien johtajat - jotka välittävät treenin eteenpäin omaavat suuremmat mahdollisuudet tehdä siitä rikkaamman ja syvällisemmän. Mutta koska koko idea NYT! prosessissa on saada aikaan rajaton toistettavuus, voi olla jopa vahingollista jos prosessia yksilöllistetään piirteillä, joita ihmisten, joilla ei ole valmentamistaitoja, on vaikea käyttää. Jopa ihmiset, jotka eivät ole panneet toimeksi mitään koulutusta voivat välittää NYT! treenin eteenpäin. Henkilö, joka suorittaa treeniä voi yksinkertaisesti lukea kysymykset opetussuunnitelmasta ja antaa muiden kertoa ajatuksiaan. Prosessi on tarkoituksella suunniteltu näin toimivaksi. Tämän koulutuksen johtamisessa pätee seuraava sääntö: jos osaat lukea, osaat johtaa.
Ensinnäkin, muista, että tämä on ainut kustannus treenistä, ja se on tarkoituksella pieni, jotta maksimi määrä ihmisiä voisi osallistua. Toiseksi jos sinun ei ole mahdollista maksaa pelimerkkejä, jotka annetaan niille, jotka sinä olet sitoutunut treenaamaan, sinä voit nimettömänä pyytää NYT! nettisivulta lahjaksi pelimerkkejä. Näitä lahjoja voivat antaa NYT! puussasi olevat henkilöt. Käytä tätä vain, jos et löydä muuta tapaa osallistua treeniin.
Jos olet valmentamisen ammattilainen ja olet tottunut veloittamaan koulutuksesta, voit jatkaa näin. Tarvitsemme enemmän palvelutehtäviä, jotka järjestäytyvät niin, että ne kannattavat itsensä eivätkä ole riippuvaisia ulkopuolisesta tuesta. Kuitenkaan neljästä NYT! tapaamisesta ei tule veloittaa palkkiota. Olet sitten yliopiston professori, maitokusi, piispa, pastori, kotiäiti, kirkkokunnan johtaja, konsultti tai pienryhmän johtaja, niin NYT! treenin sääntö on: "Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa" (Matt. 10:8). Prosessin koko dynamiikka on rakennettu tälle perusteelle. Kukaan ei maksa treenistä, jonka vastaanottaa, hänelle, joka treenin antaa. Pikemminkin kustannus seuraa siitä, että välittää eteenpäin oppimansa.

Vastakohta on totta. Epäterve paine muodostuu sen tuloksena, että yksipuolisesti keskitytään tulevaan. Se on merkki siitä, ettet elä tässä hetkessä. Vastakohtaisesti, kun "nyt" on keskiössä, olet rentoutuneempi ja se mahdollistaa tämän hetken kokemuksen arvostamisen ja siihen reagoimisen. Uuden Testamentin tulkinnan mukaan "nyt" kirjaimellisesti liittää sinut ikuisuuteen, mikä on ajan ja paikan tuolla puolen. Tämä "nyt" on menneen ja tulevan leikkauskohdassa.

Responsive image

Kaavio: "Nyt" -hetken ymmärtäminen ennen Uutta Testamenttia filosofian mukaan (ensimm. kaavio) ja Uuden Testamentin mukaan (toinen kaavio).

Yksi tavoite on värvätä 50 000 muutosagenttia. Kun tämä on saavutettu, meidän tulee arvioida uudelleen, missä olemme ja mitä tehdä seuraavaksi. Syvemmässä mielessä NYT! Prosessi tulee jatkumaan niin kauan kuin NYT! aikakausi jatkuu.

Responsive image

Kaavio: "Nyt" -hetken ymmärtäminen ennen Uutta Testamenttia filosofian mukaan (ensimm. kaavio) ja Uuden Testamentin mukaan (toinen kaavio).

Vastaus on päättäväinen "Ei". Tottakai ihmisten tulisi olla mahdollisimman hyvin koulutettuja. Kuitenkin vastaanotetun välittäminen on oleellinen osatekijä treenissä. Emme opi parhaiten istumalla kuukausia luokkahuoneessa ja myöhemmin sitten laitamme toisen moodin päälle, jonka avulla yritämme löytää käytännölliset sovellukset oppimallemme. Opimme parhaiten, kun sovellamme heti oppimaamme, arvioimme tätä levittämistä ja siirrymme sitten seuraavaan oppimisen vaiheeseen.
Tässä on kaksi toistensa suhteen jännitteistä napaa. Jos ole kokenut valmentaja tai voimaannuttava johtaja, sinun on suhteellisen helppo muodostaa voimavarojen muuntamiskysymyksiä spontaanisti ja soveltaa lukemattomia viestinnän ja valmentamisen menettelytapoja, jotka ovat tulleet osaksi omaa työkalupakkiasi. Ihmiset arvostavat tätä, koska se yksilöllistää koulutuksen ja suhteuttaa sen henkilökohtaiseen tilanteisiin. Toiselta kannalta tämä voi lannistaa ihmisiä, kun heidän pitäisi itse välittämään treeni toisille, koska he eivät ole yhtä hyvin koulutettuja kuin sinä. Moninkertaistamisen kannalta hyvin standardoidut (mikä tarkoittaa yksinkertaistettua) menettelytavat ovat usein parhaita. Kun suoritan normaalin valmennustapaamisen, käytän tietysti koko kokemustani, joka nousee tutkimuksesta ja kanssakäymisestä tuhansien johtajien kanssa. Mutta kun suoritan treenitapaamista NYT! prosessin asiayhteydessä, minä kuitenkin minimoin sellaisen, joka on erityisosaamistani, -taitojani tai tyylini. Kaiken sen, mitä jaan tulisi olla toistettavissa kenen tahansa toimesta. Tämä tarkoittaa merkittävää uhrausta treenin yksilöllisyyden ja ammatillisuuden kannalta. Mutta mahdollisen toistettavuuden kannalta se on hyöty.
Jos minä olisin pomosi ja sinulla olisi minulle jotain merkittävää jaettavaa, olisin enemmän kuin iloinen oppiakseni sinulta. Henkilökohtaisesti toimin hyvin ei-hierarkisesti. Pyrin oppimaan kaikenlaisista lähteistä, kaikenlaisilta ihmisiltä, huolimatta siitä keitä he ovat, mikä on heidän asemansa ja olenko heidän kanssaan samaa mieltä heidän kaikilla elämänalueillaan. Tämä on kuitenkin henkilökohtainen mieltymys. Useimmat kulttuurit eivät toimi näin. Monissa tapauksissa on lähes täysin mahdotonta ajatella piispan sihteerin kouluttavan piispaa tai maallikon kouluttavan pastoria. Voimavarojen muuntamisen -periaate opettaa meitä käyttämään kaikkia olemassa olevia voimavaroja (ts. mennä virrassa) sen sijaan, että uudelleen koulutamme ihmiset ennen kuin he voivat ottaa vastaan treenin. Näistä syistä sinun pitää kiinnittää huomiota hierarkiaan, kun valitset ihmiset, jotka treenaat. Ehkä sinun tilanteessasi toimii parhaiten se, että kirkkokuntasi johtaja treenaa alueiden johtajat ja he vuorostaan pastorit, jotka jatkavat ketjua pienryhmän johtajiin ja he puolestaan treenaavat ryhmänsä jäsenet. Kumpikaan näistä lähestymistavoista - hierarkinen tai ei-hierarkinen - ei ole toistaan parempi. Tärkeä pointti on, toimiiko lähestymistapa. Ja nähdäksesi toimiiko se, sinun on arvioitava hedelmä.